Rally Mk1 Golf

Lite bilder o ett läsvärt tävlingsreferat med min första rallybil.

files/golf1rally2.jpg

?ret 2002
Dan Anderssons minne
Det var med klassegerförhoppningar och nyrenoverad motor vi åkte till folkets hus i Ludvika. Det kom 15 st ekipage till start i klassen. Väderförutsättningarna såg kanon ut ända till första bil startade, då började det att snöa brutalt och på några timmar hade det kommit ca 35 cm snö.
Nu började krånglet för oss, på väg ut till servicen före ss 1 så började det lukta bränt och anledningen till det var att vindrutetorkarna hade gett upp, inte bra i detta väder. När vi lyckats ta oss till servicen så började vi (inspirerade av det man sett på TV) binda rep från torkarna in i kupén så att Erika skulle kunna sköta dem. Men när vi skulle iväg där ifrån så funkade torkarna plötsligt så det var bara att klippa av repen. Nu var vi sena till ss 1 och vi skulle inta ha hunnit dit i tid om inte det var stopp på sträckan (pga. En försvunnen SAAB).
I väntan på sträckstart säckade fläkten ihop och vi fick starta med rutorna halvt nere, fläkten blev som tur va att funka ganska snart. Vi upptäckte att det var mycket svårkört då det var MYCKET snö utanför spåren. Det låg diverse bilar i dikena och ganska snart gjorde även vi det. Det var i en ganska skarp höger-böj som vi kom utanför spåren i inbromsningen och det blev vallen nästa. Efter ca 15 min skottande och lyftande kom vi loss. Motortempen steg till 120 grader när vi stod där vilket inte är speciellt bra, som tur var så TROR jag att motorn klarade sig.
Mot slutet på sträckan dog torkarna igen.
Inför ss2 han vi bara skrapa rent rutan från is. Sträckan gick hyfsat, (inget vidare bra flyt).
Före ss3-start fixade service-nissarna torkarna. I väntan på start kom jag på att vi hade glömt att tanka, ajajaj. I hopp om att bensinen skulle räcka drog vi iväg på den ca 2,8 mil långa sträckan i ett bra tempo, första milen flöt på mycket bra men då kom vi ifatt han som startade före oss, efter en lång raka nerför kom det en inte speciellt stark höger, men vi missade inbromsningspunkten lite pga. snöröken från bilen framför. Så vi for av o blev stående uppe i vallen. Jaha, det var bara att börja skotta igen då, denna gång satt vi fast värre än på SS 1. Efter ca 40 minuters slitande i snön så lyckades vi ta oss loss och fortsätta. Vidare på sträckan tog vi det ganska lugnt då vi inte ville skotta ännu mera. En 142:a kom ifatt oss o lyckades köra på oss lite lätt när han skulle förbi oss men det blev inga skador på bilen. Ca 1 km från mål kände jag att bensinen var på väg att tag slut men vi tog oss i mål men inte mycket längre. På transporten brev vi stående och då gav vi till sist upp. När vi kom till mål jämförde vi våran ss2-tid med de andra ekipagen i klassen och det visade sig att vi hade 2: a tid där vilket vi var ganska nöjda med. Resultatet denna tävling blev därmed en del mil i kroppen och en massa skottningsträning.

Mvh / Christian Gustavson

files/golf1rally3tumb.JPGfiles/golf1rally4tumb.jpg

'

Sponsorer

- EnghMek
- fritid & bildelar
- Nya Gummicentralen i Ludvika AB
- Roland Weiberths Glas & Metall AB 0240-113 13
- PSNS
- PG´s Rallyimport
- Rallyrepo
- SCT Hiss
'

Logga in

'

© Jeansgaraget 2007