Vad är Jeansgaraget?

JEANSGARAGET, vad är det??
Jag och Per (m.fl.) har under nåra år sysselsatt oss med mer eller mindre seriösa bilaktiviteter. En dag slog oss tanken att en hemsida vore ballt att ha. I samma veva så köpte jag ett garage med tillhörande hus i Håksberg Ludvika. Men vad skulle vi då kalla garaget och oss som har fri tillgång till garaget?? ingen aning?? CP racing kanske o syfta givetvis på Chrille Per Racing. Det känndes ok ända tills en kväll då vi satt o kolla på den tokballa filmen "Svensk Dragracing 1968-79" o plötsligt fick syn på det grymma ordet "JEANSGARAGET" på diverse T-shirtar o bilar. Vi googlade ordet o fann ingentig, då bestämmde vi oss för att det var ledigt åt oss. kändes på nått vis lite mindre stötande än CP Racing. Snabbt som attans hamnade teamnamet på vår driftingomega och nu, ca 1,5 år efter första hemsidetanken så finns den nu äntligen uppe på nätä.

nu har vi redit upp begreppet JEANSGARAGET. Vad kommer man kunna hitta här då, Tanken är att sidan ska uppdateras allt eftersom med balla bilder o balla filmer bl.a på våra balla bilar så att kanske nån mer än vi kan ha lite kul åt det vi roar oss med.

d om d. Skriv gärna en rad i Gästboken

mvh / Chrille


080428


NEJ NEJ STOPP, nu har det dykt upp godsaker, här följer lite info och bilder om "orginal-Jeansgaraget"

Vår nya gud, självaste Mr:JEANSGARAGET, uppstartaren av de 4 Jeansgaraget-boutiqer i Stockholm Crister Gidlund har hört av sig till oss med bilder o info. Jeansgaraget var alltså butiker med inriktning på märkesjeans Lewis,Lee,Wrangler mm samt alla sortes sweetshirts, jeansjackor. Butikerna hade 50-tals garagestuk med jukebox:ar Elvisbilder, 50-talsmusik och oljefat m.m. Så den största kundskaran var just bilintresserat folk, Lee hade juh Jeans med låg midja så garage-killarna kunde ha bältet under "ölkaggen".

files/jeansgaraget1tumb.JPG
Bilden på Påsarna
files/jeansgaraget2tumb.JPG
?ppningsreklam med erbjudandenfiles/jeansgaraget3tumb.JPG
Butiken o hästen

Butikerna startades upp på 70-talets senare hälft o affärerna flöt på bra fram till 1983. En stor anledning till att det gick så bra för Crister och hans 12 anställda var nog att dom verkade satsa hårt på reklam och sponsring. Bl.a. så hade Crister en travhäst som bodde i stallet JEANSGARAGET, detta ledde till JEANSGARAGET reklamplatts på Solvalla, Men hästen "käkade" mer havre än gav inkomster och blev till sist Mc-donalds hamburgare, som Crister själv utrycker sig.

files/jeansgaraget4tumb.JPG
Raceekipaget

Den andra stora sponsorgrejjen vad dragracing killen Kewe och hans 2,05m långa mekaniker Lillen. Crister och JEANGARAGET följde med på Kewe:s tävlingar runt om i Sverige men även i Norge och England. I England vann dom te.x sin klass på Santa pod och fick då den feta prissumman av 500kr. Jeansgaraget betalade alla tävlingskostnader vilker var 6-siffriga belopp varje år, någonting som Crister INTE ångrar då reklamen betalade sig + att dom hade flera grymmt roliga år och fick många kompisar som än idag håller kontakt trots att de börjar närma sig 60 strecket.
Han sponsrade även personalen på mantorps stora dragracingtävling, därför har vi sett att det står Jeansgaraget lite här o var på ovan nämnda film.

files/jeansgaraget5.JPG
Crister morsar åt er besökare brevid hans privatbil

'

Sponsorer

- EnghMek
- fritid & bildelar
- Nya Gummicentralen i Ludvika AB
- Roland Weiberths Glas & Metall AB 0240-113 13
- PSNS
- PG´s Rallyimport
- Rallyrepo
- SCT Hiss
'

Logga in

'

© Jeansgaraget 2007